top of page

Pois Köyhyysrajalta

Päivitetty: 13. toukok.


Jokaiselle korkeakouluopiskelijalle on turvattava mahdollisuus opiskella toimeentulon epävarmuuden tai niukkuuden estämättä. Sijoitus opiskelijoiden pärjäämiseen on sijoitus tulevaisuuteen.

Moni opiskelija elää köyhyysrajan alla, vaikka he nostavat täyden opintolainan tai käyvät opintojen ohella töissä. Vuoden 2017 jälkeen opintolainakanta on kaksinkertaistunut ja opintotuen ostovoima heikentynyt noin 100 eurolla. Armottomasti nousevat elinkustannukset ja julmasti kasvavat korot syövät tälläkin hetkellä opiskelijoiden toimeentuloa.


Tämä ei ole kestävää. Riittävä toimeentulo on välttämätöntä tulevaisuuden osaajien pärjäämiselle, työssä jaksamiselle ja mielen hyvinvoinnille. Opiskelijoiden toimeentuloa täytyy vahvistaa. Se on koko maan ja tulevaisuuden etu.


Opintorahaan tarvitaan 100 euron korotus. Nostetaan opiskelijat pois köyhyysrajalta!


Seuraa korkeakouluopiskelijoiden eduskuntavaalikampanjaa Instagramissa @poiskoyhyysrajalta


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kannanotto

Turvallinen koulu- ja työmatka kuuluu kaikille, myös korkeakouluyhteisölle. “Jalankulkija kuoli liikenneonnettomuudessa Lahdessa (31.10.2023)”, “Mukkulankadulla tapahtui kahden henkilön kuolemaan joht

Terveisiä SAMOKin liittokokouksesta

Viikko 43 oli sekä Lappeenrannassa että Lahdessa osalle syyslomaviikko, toisille projektiviikko, mutta KOEn hallitukselle liittokokousviikko. Opiskelijakuntaamme lähti edustamaan hallituksesta Miranda

Comments


bottom of page