top of page

Tiedote: Lahden Talot reagoivat opiskelija-asuntojen kysynnän kasvuun

Yle uutiset Häme uutisoi 16.5.2024 Lahden Talojen tekevän urakkalaskentaa kahden seitsenkerroksisen talon rakentamisen lähelle Mukkulan kampusta. Tällä pyrittäisiin vastaamaan LAB-ammattikorkeakouluun ja LUT-yliopistoon saapuvien uusien opiskelijoiden tarpeeseen saada asunto lähellä kampusta. Lahden Talot eivät ole vielä tehneet virallista rakentamispäätöstä, mutta toteutuessaan rakentaminen alkaisi aikaisintaan 2026.


Me, LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta KOE, olemme iloisia siitä, että Lahden kaupunki ja Lahden Talot ovat reagoineet opiskelija-asuntojen kysynnän kasvuun ja tehneet konkreettisia suunnitelmia vastaamaan kysyntää. Tämä osoittaa Lahden kaupungin ja Lahden Talojen aidon kiinnostuksen ja sitoutumisen parantaa opiskelijoiden asumismahdollisuuksia ja kehittää Lahtea opiskelijakaupunkina.


Uusien kerrostalojen rakentaminen Mukkulaan mahdollistaa sujuvan kulkemisen Mukkulan ja Niemen kampuksille sekä nopeat kulkuyhteydet ydinkeskustaan ja monipuolisten palveluiden luo. Toivomme, että suunnitteilla oleviin taloihin tulee monipuoliset yhteiset tilat, joita löytyy jo muutamasta Lahden Talojen opiskelijatalosta. Yhteiset tilat tuovat opiskelijoita yhteen ja ovat yksi helpottava tekijä erityisesti kansainvälisten opiskelijoiden integroitumiseen osaksi opiskelijayhteisöä. Tämä kaikki edesauttaa opiskelijoiden kiinnittymistä kaupunkiin, jolloin he kokevat olevansa osa Lahden kaupunkia, kulttuuria ja laajempaa yhteisöä.


Opiskelijakunta KOE seuraa mielenkiinnolla, miten Lahden Talot etenee rakennushankkeen suhteen tulevina vuosina. Opiskelija-asumisen laajentaminen Lahden alueella on yksi merkittävä askel kohti parasta mahdollista opiskelukokemusta.


Opiskelijakunta KOEn puolesta,

Henna Suhonen

Hallituksen puheenjohtaja 2024

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kannanotto

Turvallinen koulu- ja työmatka kuuluu kaikille, myös korkeakouluyhteisölle. “Jalankulkija kuoli liikenneonnettomuudessa Lahdessa (31.10.2023)”, “Mukkulankadulla tapahtui kahden henkilön kuolemaan joht

Pois Köyhyysrajalta

Jokaiselle korkeakouluopiskelijalle on turvattava mahdollisuus opiskella toimeentulon epävarmuuden tai niukkuuden estämättä. Sijoitus opiskelijoiden pärjäämiseen on sijoitus tulevaisuuteen. Moni opisk

コメント


bottom of page