top of page

Edustajistovaalit

Opiskeluajan tärkeimmät vaalit, älä missaa niitä! 

Opiskelijakunnan edustajistovaalit

Opiskelijakunta KOEn edustajistovaalit käydään vuosittain loka-marraskuussa. Edustajistovaaleissa äänestetään edustajiston jäsenet. Edustajisto käyttää opiskelijakunnassa ylintä päätäntävaltaa. Kaikki KOEn jäsenet voivat asettua ehdolle edustajistovaaleissa ja kaikilla KOEn jäsenillä on äänioikeus edustajistovaaleissa. 

Jos koet, että sinulla olisi annettavaa opiskelijakunnalle ja tekisit hyviä päätöksiä opiskelijakunnalle, asetu ehdolle edustajistovaaleissa! Ehdolle asettuminen on helppoa, selvitä onko omalla alallasi tai ainealajärjestöllä yhteistä ehdokaslistaa, jolle voisit asettua. Voit myös perustaa halutessasi oman vaalilistasi! 

 

Toisaalla, jos sinua ei kiinnosta asettua ehdolle edustajistovaaleissa, käytä äänioikeuttasi ja vaikuta näin opiskeluarkeesi. Äänestämällä voit vaikuttaa esimerkiksi siihen, kuka päättää siitä;

  • Mihin jäsenmaksurahasi käytetään.

  • Onko opiskelijakunnalla esimerkiksi kahvilatoimintaa kampuksilla.

  • Miten opiskelijakunta sijoittaa rahansa ja mitä hankintoja opiskelijakunta tekee. 

Opiskelijakunnan edustajistovaaleissa äänestäminen tapahtuu helposti sähköisesti ja voit tehdä sen koska vain, äänestysajan puitteissa. Jos sinulla nousee kysymyksiä edustajistovaaleista tai edustajiston toiminnasta, ota yhteys edustajiston puheenjohtajaan  tai keskusvaalilautakunnan puheenjohtajaan. 

bottom of page