top of page
IMG_6118.HEIC

Tervetuloa opiskelemaan LABiin

Onnitelut opiskelupaikastasi! 

Uudelle opiskelijalle

Opiskelijakunta KOE haluaa toivottaa sinut tervetulleeksi opiskelemaan LABiin! Me olemme täällä teitä kaikkia opiskelijoita varten! Älä siis pelkää lähestyä meitä, autamme mielellämme!

Uudella opiskelijalla on paljon muistettavaa ja orientaatioiden jälkeenkin saattaa vielä olla hieman hukassa. Se on onneksi täysin normaalia eikä haittaa yhtään! Opintonsa aloittaneille on koottu oma sivu eLABiin, josta löytyy paljon tietoa orientaatioista, uuden opiskelijan muistilista sekä eriteltynä tietoa eri opiskelumuodoissa aloittaville. Klikkaa itsesi eLABiin alta! 

Uusille opiskelijoille suosittelemme myös vahvasti liittymistä LAB Newcomers Discord-alustalle. Ryhmä on tarkoitettu kaikille LAB ammattikorkeakouluun hyväksytyille suomen- ja englanninkielisille aloittaville opiskelijoille. Ryhmässä pääset tutustumaan saman koulutusalan uusiin opiskelijoihin. Voit kysyä mitä tahansa opintojen aloitukseen liittyvää ja saat erilaisia vinkkejä LABissa opiskeluun. Lue lisää ja liity ryhmään eLABissa! 

Opiskelijakunta KOEn vuoden 2024 hallituksen puheenjohtaja Henna toivottaa uudet opiskelijat tervetulleeksi LAB-ammattikorkeakouluun!

Mikä ihme on KOE? 

Onko Opiskelijakunta KOE vielä vieras toimija sinulle? Lyhykäisyydessään KOE on siis jokaisen LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijan edunvalvoja, mutta KOE on myös paljon muuta! Klikkaa alta ja lue lisää toiminnastamme!

Opiskelijakortti ja jäsenyys

Opiskelijakortti on opiskelijan virallinen tunnistautumisväline. Liittyessäsi KOEn jäseneksi saat käyttöösi opiskelijakortin, jolla olet oikeutettu opiskelijaetuihin ja -alennuksiin. KOEn opiskelijakortti toimii myös kulkukorttina Lahden kampuksella. Lue lisää Opiskelijakortista täältä ja liity KOEn jäseneksi

Kulkuavain Lappeenranta (Lutikka)

Lappeenrannan kampus on opiskelijoille avoin 24/7. Ulko-ovet sekä väliovet ovat auki opetuksen tarpeen mukaan noin klo 16.00 asti, muina aikona sisälle pääsee kulkuavaimella. LABin opiskelijat voivat lunastaa avaimen 10 euron hintaan LABin verkkokaupasta Avain noudetaan KOEn palvelupisteestä kuittia vastaan. (LABin pääaula). Avaimen lunastaminen mahdollistaa tilojen ilta- ja viikonloppukäytön sekä kuntosalin käyttämisen. Avain on käyttövalmis noudettaessa. Avaimen toiminta lakkaa valmistumisen jälkeen tai poissaolevaksi ilmoittautumisen yhteydessä. Lue lisää!

Avainta ei tarvitse palauttaa, sen voi kuitenkin halutessaan tuoda kierrätettäväksi KOEn palvelupisteelle tai jättää KOEn postilaatikkoon sen jälkeen, kun avaimen käytön tarve tai sen voimassaoloaika päättyy

Tutorit

Tutorointi on KOEn näkyvintä toimintaa. Uudet opiskelijat tapaavat tutorit ensimmäistä kertaa jo pääsykokeissa ja seuraavaksi heti orientaatioilla. Tutorit ovat mukana uusien opiskelijoiden arjessa koko ensimmäisen opiskeluvuoden ajan. KOEn tutorit tunnistat helpoiten keltaisista paidoista.

Jokaisella alalla on omat tutorit, jotka auttavat pääsemään alkuun opiskeluissa, neuvovat käytännön asioissa ja auttavat sinua tutustumaan opiskelutovereihisi. Voit koska tahansa nykäistä ihan ketä tahansa tutoria hihasta kampuksen käytävällä ja kysyä mieltäsi askarruttavasta asiasta. Tutorit osaavat neuvoa sinut suunnistamaan kampuksella oikeaan luokkaan, kertovat mistä löydät opiskelijapalvelut tai miten ilmoittaudut uusintatenttiin. He osaavat kertoa sinulle myös opiskelijakunnan toiminnasta ja miten saat opiskelijakortin. 

Tapahtumat 

Opiskelijakulttuuriin kuuluu keskeisesti myös opiskelijatapahtumat. Opiskelijatapahtumia järjestää niin opiskelijakunta KOE kuin myös ainealayhdistykset sekä LUT-yliopiston ylioppilaskunta LTKY. Opiskelijakunnan suurimpia tapahtumia on esimerkiksi fuksiaiset ja approt keväisin, sekä syksyisin.

 

Opiskelijakunta järjestää myös tapahtumia esimerkiksi hyvinvointiviikon yhteydessä, jotka keskittyvät erityisesti opiskelijoiden jaksamiseen ja hyvinvointiin. 

bottom of page