top of page
DSC06364.jpg

Palvelut

Opiskelijakunta KOE tarjoaa erilaisia palveluita osana toimintaamme. Tämä sisältää paljon asioita, joista on hyötyä opiskelijoillemme kampuksilla ja verkko-opiskelijoille. 

Jäsenpalvelut

Opiskelijakunta KOEn Lahden kampuksen jäsenpalvelupiste sijaitsee tilassa A141, järjestötilaa A153 vastapäätä. Jäsenpalvelupiste on auki tiistaista torstaihin 9:00-11:00 sekä 12:00-14:00.

Lahden kampuksen jäsenpalvelupisteeltä saat esimerkiksi neuvoja Lahden kampuksen sisäpihan grillin käyttöön, sekä järjestötilan ompelukoneen käyttöön, sekä maksaa ompelukoneen käyttömaksun. Maksu on 2€/päivä.  Jäsenpalvelupisteellä voit myös ostaa haalarimerkkejä, maksaa jäsenyydestä, sekä noutaa uuden tarran opiskelijakorttiin. Jäsenpalvelupisteeltä voit kysyä myös lisätietoja esimerkiksi paljuun liittyen.

Opiskelijakunta KOEn Lappeenrannan kampuksen jäsenpalvelupiste sijaitsee heti pääovista oikealla. Jäsenpalvelupiste on auki tiistaista torstaihin 9:00-11:00 sekä 12:00-14:00. 

Lappeenrannan kampuksen jäsenpalvelupisteeltä saat esimerkiksi neuvoja toimiston ompelukoneen käyttöön ja voit maksaa ompelukoneen käyttömaksun. Maksu on 2€/päivä. Jäsenpalvelupisteellä voit myös ostaa haalarimerkkejä, maksaa jäsenyydestä, sekä noutaa uuden tarran opiskelijakorttiin. Jäsenpalvelupisteeltä voit kysyä myös lisätietoja esimerkiksi paljuun liittyen. 

KOE KARTTA-01[3187].png
KOE KARTTA-02[3186].png

Tässä kartta, mihin on merkitty KOEn toimistot Lahden kampuksella

Tässä on kartta josta näet KOEn toimistot Lappeenrannan kampuksella. 

DSC05872_edited.jpg

Tutorointi

Tutorointi on opiskelijatapahtumien ohella yksi KOEn näkyvimpiä toimintamuotoja. Uudet opiskelijat tapaavat tutorit ensimmäistä kertaa jo valintakokeissa ja tutorit ovat mukana uusien opiskelijoiden arjessa koko ensimmäisen opiskeluvuoden ajan. Tutorit pitävät uusille opiskelijoille esimerkiksi kampuskierroksen ja tutustuttavat opiskelijoita toisiinsa.

 

Tiesitkö, että tutoreilla on oma Instagram? Tsekkaa KOEn tutor-IG alta!

 

KOEssa toimii vuosittain noin 200 tutoria. Tutoriksi voi päästä tutorhaun kautta, joka järjestetään kaksi kertaa lukuvuodessa. Koulutammekin vuodessa noin 100 uutta tutoria. Tutorit saavat tarvitsemansa tiedot ja taidot tutorkoulutuksissa. Koulutusten jälkeen tutorit ovatkin valmiita tehtäväänsä, auttamaan uusia opiskelijoita. Jokaisella yksiköllä kummallakin kampuksella on oma päätutorinsa.

 

KOEn tutorit tunnistat keltaisesta tutorpaidasta, tutorhaalarimerkistä tai tutorkaulanauhasta. Voit aina kampuksen käytävillä nykäistä hihasta tutoria kun tarvitset apua esimerkiksi tilan löytämisessä tai sinulle on noussut jokin kysymys opintoihin liittyen. Tutorit auttavat mielellään!

Tutoroinnissa on kolme eri muotoa, joista jokainen tutoriksi haluava löytää varmasti omansa.

Tutorit ovat uuden opiskelijan oppaita erityisesti opintojen alussa, jolloin usein opiskelijalle koulun lisäksi myös opiskelukaupunki on uusi, joissain tapauksissa myös opiskelumaa on täysin uusi. 

 

Vertaistutorit ovat mukana pääsykokeissa, orientaatioviikolla, esittelevät koulun tiloja ja kampusta, neuvovat mistä mitäkin löytyy, ryhmäyttävät ja vastaavat kysymyksiin. Tutoreiden tehtävät jatkuvat koko ensimmäisen opiskeluvuoden ajan mm. tutorvarttien muodossa, sekä he ovat usein osana ryhmien viestintäkanavia, joten heitä voi lähestyä myös viestitse.

Exchange-tutorit tai tuttavallisemmin vaihtari-tutorit ovat apuna LABiin saapuville vaihto-opiskelijoille. Vaihtari-tutor pitää yhteyttä vaihto-opiskelijaan jo ennen Suomeen saapumista ja tutor onkin usein ensimmäinen suomalainen kaveri vaihto-opiskelijalle. Vaihtari-tutor on usein vaihto-opiskelijaa vastassa opiskelukaupungissa ja auttaa esimerkiksi avainten noudossa. Tutor auttaa vaihto-opiskelijaa Suomeen kotiutumisessa, opastaa käytännön asioissa, neuvoo, ohjaa ja vastaa kysymyksiin. Vaihtari-tutor osaa ja haluaa puhua englantia (tai muita kieliä) ja on kiinnostunut tutustumaan vaihto-opiskelijoihin. 

Degree tutorit ovat yhdistelmä vertais- ja kansainvälistä tutoria. Degree tutorit tutoroivat kansainvälisissä koulutusohjelmissa opiskelevia uusia kansainvälisiä opiskelijoita. Hän auttaa uusia opiskelijoita käytännön asioissa ja opiskelussa, hän auttaa opiskelijoita tutustumaan ja sopeutumaan uuteen ympäristöön sekä mahdollisesti myös kokonaan uuteen kulttuuriin. Tutorit auttavat myös monikulttuurista ryhmää toimimaan yhdessä ja opiskelijoita tutustumaan toisiinsa.

Päätutor toimii ohjaavassa roolinsa oman alansa tutoreille. Joka alalla on oma päätutor (degree-, exchange, suomalaiset tutkinnot eriteltynä). Päätutorin tehtäviin kuuluu mm. tutoropettajien kontaktoiminen, orientaatioviikkojen aktiviteettien suunnittelu sekä tutoreiden jakaminen aloittaviin ryhmiin. Myös kuukausittaiset päätutor palaverit Opiskelijan Ohjaus-tiimiläisten kanssa ja oman alan tutoreiden opastaaminen kuuluu päätutorin rooliin.

Haluan tutoriksi, miten se onnistuu?

Mahtava kuulla! Tutorointi on hauskaa. 

Voit hakea tutoriksi KOEn tutorhaussa, joka järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Haut järjestetään syys-lokakuussa ja helmi-maaliskuussa. Kaikki hakulomakkeen täyttäneet kutsutaan tutorhaastatteluun ja tutorit valitaan haastattelujen perusteella. Kaikki tutorit osallistuvat tutorkoulutuksiin, jossa he saavat tarvittavat tiedot ja taidot tutorina toimimiseen.

 

Tutorina toimitaan vähintään kaksi lukukautta, jonka jälkeen tutoroinnista on mahdollista saada kolme opintopistettä. Kuka tahansa voi ryhtyä tutoriksi!

Kysy lisää tutoreilta tai ole yhteydessä Opiskelijan ohjaus-tiimiin!

lahti-campus-173.jpg

Kahvilat

Lahdessa meillä on kaksi kahvilaa. 
Lamkoomasta voit ostaa kahvia, panineja, virvokkeita ja muita virvokkeita aukioloaikoina! 
KOEtus-kahvilassa voit nauttia esimerkiksi lounassalaatteja ja juomia. 


Molemmat Cafet löydät Mukkulankadun kampukselta. 
Lamkooma on tapahtuma-areenalla ensimmäisessä kerroksessa. 
KOEtus löytyy toisesta kerroksesta auditorioiden lähistöltä

Ajankohtaiset aukioloajat voit tarkistaa kahviloilta.

bottom of page