top of page

Kannanotto

Päivitetty: 26. lokak. 2022

Opiskelijakunta KOE ja LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijajärjestöt: Opiskelijajuhlien huumaustapaukset enenevät huolettavissa määrin.


Me LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta KOE sekä opiskelijajärjestöt olemme huolissamme lisääntyneistä huumaustapauksista Lahdessa ja Lappeenrannassa. Opiskelijakunta ja opiskelijajärjestöt ovat käyneet keskusteluja baarien ja ravintoloiden kanssa tilanteeseen puuttumisesta. Opiskelijakunta ja opiskelijajärjestöt eivät hyväksy tällaista toimintaa, ja tällaisen toiminnan on loputtava välittömästi. Jokaisella henkilöllä on oikeus kokea olonsa turvalliseksi. Tällainen toiminta on laitonta, ja sillä on rikosoikeudellisia seuraamuksia.


Jos näet huumaukseen tai epäasialliseen käytökseen viittaavaa, olethan viipymättä yhteydessä baarin henkilökuntaan, järjestyksenvalvojaan tai tapahtuman häirintäyhdyshenkilöön. Jos näet, että jonkun juomaan laitetaan jotain, kerro myös tälle henkilölle tilanteesta. Opiskelijakunta KOE ja opiskelijajärjestöt seisovat uhrien takana ja tukena, sekä auttavat mahdollisissa kysymyksissä ja tilanteissa liittyen näihin tapahtumiin. Olemme erittäin pahoillamme näistä tilanteista ja vaadimme, että tällaista käytöstä ei tapahtuisi jatkossa. Jos emme voi olla varmoja kävijöiden turvallisuudesta, joudumme miettimään esimerkiksi tapahtumien perumista.


Opiskelijakunnan kaikissa tapahtumissa noudatetaan myös turvallisemman tilan periaatteita ja KOEn Code of Conductia. Opiskelijakunta KOE pyrkii selvittämään muita keinoja ennaltaehkäisemään tällaisia tilanteita.


“Olen pettynyt siihen, että joudumme edes käsittelemään tällaista. Pitäisi olla itsestäänselvää, että jokaisen ilta on turvallinen.” tuskailee Lahden kampuspuheenjohtaja Iida Heino.


Jos haluat tehdä rikosilmoituksen häirintäyhdyshenkilömme auttavat sinua mielellään. Häirintäyhdyshenkilöiden tiedot löydät täältä.


Miten teen rikosilmoituksen kun minut on huumattu?

> verkkoasiointi

> Henkeen, terveyteen tai kunniaan kohdistuneet rikokset.

> Pahoinpitely


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kannanotto

Turvallinen koulu- ja työmatka kuuluu kaikille, myös korkeakouluyhteisölle. “Jalankulkija kuoli liikenneonnettomuudessa Lahdessa (31.10.2023)”, “Mukkulankadulla tapahtui kahden henkilön kuolemaan joht

Pois Köyhyysrajalta

Jokaiselle korkeakouluopiskelijalle on turvattava mahdollisuus opiskella toimeentulon epävarmuuden tai niukkuuden estämättä. Sijoitus opiskelijoiden pärjäämiseen on sijoitus tulevaisuuteen. Moni opisk

Comments


bottom of page